Mit főzzek ma gluténmentesen? - Blog

Gluténmentes desszertek

2018. február 27. - Zsuzsi receptjei

 zsuzsireceptjei_glutenmentes_desszeretek_instagram.jpg

Iszonyatosan finom gluténmentes desszertek léteznek és óriási a választék. Szeretném megnyugtatni azokat, akinek most diagnosztizálták a gluténérzékenységet, hogy könnyedén el lehet készíteni gluténmentesen is sokféle édességet.

Például a  szilvás gombóc nagyon bonyolultnak tűnhet elsőre, pedig az eredeti nem gluténmentes recepthez képest kis változtatással szuperül gluténmentesen is el lehet készíteni. Az igazság pedig az, hogy gluténmentesen is nagyon finom. Hozzáadott xanthánnal és jó gombócozós technikával gluténmentes liszttel  sem esik szét. A videó segít az elkészítésben.

A palacsintánál és a piskótánál a töltelék szab határt. Biztató, hogy a Nutella gluténmentes. Az egyik nagy kedvencem a diós nutellás gluténmentes palacsinta. Ha már megvan a piskóta tészta, akkor egy jó tortától nem vagyunk már messze. Egy hagyományos kókusz kocka is készíthető egy jó piskóta alapból. Csak ugye a bevonathoz használt csokoládé papírját át kell bogarászni, hogy ne legyen benne glutén.
Azt tapasztaltam az elmúlt évek során, hogy áruházakban is egyre nagyobb és nagyobb a kínálat a gluténmentes desszertekből. Angliában például egyes nagyáruházakban rendelés nélkül elkészített tortát és muffint is lehet kapni. Így könnyű akár egy szülinapi tortát is beszerezni. Nem csak az a kérdés:

Mit főzzek ma gluténmentesen?

hanem az is:

Mit főzzek gluténmentesen az ünnepekre, karácsonyra, húsvétra, szülinapra, Valentin napra?

Sokszor az ünnepi időszak szokta a legnagyobb fejfájást okozni a főzés terén. A folyamatosan bővülő választékú receptjeimmel szeretnék segíteni feloldani ezeket a nehéz kérdéseket. Mondjuk ha karácsonyra semmi más édességet nem csinálsz csak mézeskalácsot már akkor is jó vagy.

Tudtátok, hogy a hagyományos túrórudi és a Dr Oetker puding gluténmentes? A macaronok is a legtöbb esetben gluténmentesek, mert mandula liszttel készülnek. Sok gesztenyepüré is gluténmentes, bár macerás de a gesztenyepürét is meg lehet házilag csinálni. 

zsuzsireceptjei_gesztenyepure2.jpg

Sok sok lehetőség van, remélem tudtam azoknak segíteni, akik csak most ismerkednek a gluténmentes desszertekkel. 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsireceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr9013700520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása