Mit főzzek ma gluténmentesen? - Blog

Gluténmentes sörök, ropogtatni valók és a foci meccs

2018. június 23. - Zsuzsi receptjei

zsuzsireceptjei_popcorn_sor_foci.jpg

A szerencsés pasiknak a meccs nézéshez a jó fej nagyik, anyukák és feleségek készítenek gluténmentes pogácsát vagy sajtos rudat. A többieknek meg marad a pattogatott kukorica, mert az szerencsére gluténmentes, csak néhány ízesítettel kell vigyázni. Meg persze azokkal, amiknél a gyárban keresztszennyeződés előfordulhat. Persze ha csak meg akarjuk dobálni a Tv-t kukoricával egy-egy kihagyott helyzet után arra a keresztszennyeződéses popcorn is jó. Próbáljátok ki a gluténmentes ropikat, pereceket és sós kekszeket, amit a legtöbb diétás boltokban lehet kapni és szerintem egész jók. 

Egy szintén gluténérzékeny barátommal elmentünk a kocsmába meccset nézni, de asszonya a lelkére kötötte, hogy

ne igyál csapolt sört a meccs alatt!

mert a sör általában árpa malátából készül az árpa meg glutént tartalmaz, nem fogyasztható gluténmentes diétában.

zsuzsi_receptjei_glutenmentes_sor.jpg

A sörről azonban nem kell lemondani, csak a gluténmentes sört kell választani. Csapoltról ne is álmodjatok, tapasztalatom szerint ha egy vendéglátó egységben van egyáltalán gluténmentes sör akkor az üveges. Nekem a fenti képen látható Peroni a kedvencem, de szerintem a Daura is jó, azt már elég sok boltban láttam. Azonban ha valami különlegesre vágysz vagy csak a vb ideje alatt végig kóstolnád a gluténmentes söröket, akkor a Gluten free beer strore angol boltot ajánlom, bár sajnos úgy néztem Magyarországra nem szállítanak. Azonban a Beerodalomban és a Különleges sörök boltjában is van gluténmentes sör választék. 

Ha a nyári melegben inkább egy jó kis görögdinnye koktélt innál, akkor ahhoz is van egy jó kis receptem. Lehet alkohollal és alkohol nélkül is fogyasztani. Gyerekek is meg tudják csinálni apának estére a focira, persze abba nem lesz alkohol. Nézd meg a videót hogyan kell elkészíteni.

Jó szurkolást!

Ne feledjétek a gluténérzékenység (cöliákia) a nőket, férfiakat és gyereket is érintő betegség, melynek egyetlen kezelési lehetősége jelenleg a gluténmentes diéta.

Gluténmentes receptjeimet a weboldalamon találjátok:  https://zsuzsireceptjei.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsireceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr5714062963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása