Mit főzzek ma gluténmentesen? - Blog

Ádventi bonbon naptár készítés

2018. november 23. - Zsuzsi receptjei

adventi_calendar_zsuzsi_receptjei_youtube.jpg

Kicsit olyan az ádventi kalendárium nyitogatás, mint a lottósorsolás, csak itt biztos a nyeremény. Ha türelmesek vagyunk biztosan eljön a karácsony. Jó vágyakozni és izgalommal bontogatni a meglepetéseket, A legtöbbször apróságot rejt a naptár és egy bonbon naptárnál sejtjük is, hogy csokoládé lesz benne, de  jó, hogy nem tudjuk mit rejtenek az egyes napok.

Az alábbiakban összeszedtem 24 napra, 24 különböző gluténmentes töltelék ötletet:

  1. tejcsokoládé
  2. fehér csokoládé
  3. földimogyoró egészben
  4. földimogyoró krém
  5. mogyoró egészben
  6. darált mogyoró pici cukorral
  7. nutella
  8. mandula
  9. marcipán
  10. dió darabok
  11. kókusz reszelék
  12. M&M's
  13. gumicukor
  14. aszalt szilva darabok
  15. aszalt sárgabarack darabok
  16. mazsola
  17. sűrű lekvár vagy dzsem
  18. gluténmentes keksz
  19. egy egész kávészem
  20. marcipán
  21. kakópor porcukorral
  22. fahéj porcukorral
  23. gluténmentes granola
  24. egy maradhat töltelék nélkül

Nézzétek meg a videót az elkészítésről:

Fontos, hogy csak ehető és az étcsokoládéval ízvilágban harmonizáló dolgokat tegyünk bele. Nálunk a kedvenc az egész mogyorós, nutellás, egész mandulás és a darált diós. Aki szeretne egy kicsit Harry Potter mindenízű cukorjára hajazó dolgokat tenni bele, akkor lehet egy kis sóval, Erős Pistával, tic-tackal is próbálkozni. Minden esetre azért szerintem nem érdemes ezt a vonalat nagyon túlzásba vinni.

Uraknak mondom, hogy akár eljegyzési gyűrűt is bele lehet ám rejteni a bonbon naptárba. Egy kis alufóliába érdemes becsomagolni előtte, mert a gyémántnak nem tesz túl jót a csokoládé közvetlen közelsége. Érdemes ott lenni, amikor a leendő ara kibontja a csomagot, mert ez egy fontos közös élmény. Valahogy meg kell akadályozni, hogy a hölgy tiszta erőből beleharapjon, a bobbonba ezáltal kitörjön a foga vagy esetleg lenyelje az ékszert.

 zsuzsi_receptjei_adventi_kalendar.jpg

Hozzávalók

  • 4 tábla gluténmentes étcsokoládé
  • 24 féle gluténmentes töltelék 

Elkészítés

 A csokoládé felét mikróban 2x30 másodperc alatt (félidőben megkeverem) megolvasztom, majd még melegen 24 felé töltöm, egy bonbon készítő edénybe vagy csak simán egy jégkocka készítőbe. Nagyjából az edénynek az egy negyedéig, egy harmadáig töltöm a csokoládét, majd lehűtöm. Amikor megszilárdult, bele teszem a tölteléket. Lehet mindet ugyan olyanra, 3-4 különbözőt vagy akár 24 különbözőt is csinálni, ez ízlés és kreativitás (no meg idő) kérdése. Miután megtöltöttem a bonbonokat megolvasztom a maradék csokoládét és szépen 24 részre osztva befedem a bonbonokat. Óvatosan megrázogatom az edényt, hogy szépen körülérje a csokoládé a tölteléket, majd megvárom amíg megszilárdul. Hűtőszekrényben ez nagyjából egy óra és amikor kész óvatosan kirázogatom a tartóból a bonbonokat. Ezután már csak a csomagolás van hátra. Én előre felszámozott átlátszó zacskóba teszem és ha nem akarom a falra felfüggeszteni, csak egy nagy tálba teszem onnan lehet válogatni.

adventi_calendar_zsuzsi_receptjei.jpg

Bonbon helyett mézeskalácsból is meg lehet csinálni ezt a naptárat. Ebben az esetben tojáshabbal lehet a számokat felírni. Kattints ide a gluténmentes mézeskalács receptemért.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsireceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2114383266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása