Mit főzzek ma gluténmentesen? - Blog

Gluténmentes piskóta

2018. január 24. - Zsuzsi receptjei

zsuzsi_receptjei_piskota_glutenmentes.jpg

Sima egyszerű, de nagyszerű gluténmentes piskóta recept, amit akkor is meg tudtam csinálni amikor még kezdő voltam a konyhában. Kétszer annyi kanál liszt és cukor kell bele, mint amennyi tojás.  Ezt az alapszabályt mindig a szemem előtt tartom. Különösen akkor fontos ez, ha nagyobb adag, esetleg több emeletes tortát készítek. Mert szerintem, ha piskótát tudsz készíteni, akkor tortát is. Egy jó piskóta alapból nagyon sokféle édességet lehet készíteni. Rengeteg dologgal fel lehet dobni az egyszerűtől (pl: lekváros piskóta) a borzasztó bonyolultig (pl: esküvői torta). Az egyik nagy kedvencem a gluténmentes meggyes piskóta. Sütés elött megszórom a piskóta tésztát meggy darabokkal és egyben megsütöm. Az ízlés és a kreativitás szab csak határt, hogy mi lesz a piskótából.

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 9 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 evőkanál gluténmentes liszt
  • 1 kávéskanál sütőpor

Elkészítés
A tojásokat szétválasztom. A tojásfehérjét verem fel először. A sárgájához hozzáadom a kilenc evőkanál porcukrot és a vaníliás cukrot, majd robotgéppel addig keverem míg ki nem világosodik. Összeöntöm a sárgáját és a fehérjét majd hozzáadom a lisztet és a sütőport és a robotgéppel jól összedolgozom az egészet. A sütőformát kókuszolaj spray-el befújom és beleteszem a piskóta tésztát. Előmelegített sütőben 200°C-on addig sütöm, amíg meg nem szilárdul és sötétebb barnás nem lesz a teteje, ez nagyjából 25 perc.

A bejegyzés trackback címe:

https://zsuzsireceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2113598803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.01.24. 22:08:29

Zsuzsi szuperek a receptek! :)

Kyria 2018.06.13. 13:11:41

Hány cm-es a tortaformád? (5 tojásból normál körülmények között hatalmas torta lesz...)

Kyria 2018.06.13. 14:24:52

@Zsuzsi receptjei: Köszönöm szépen:). Ki fogom próbálni.
süti beállítások módosítása